AMPOCU a publicat normele pentru recuperarea ajutorului de minimis de la startup-uri

AMPOCU a publicat normele pentru recuperarea ajutorului de minimis de la startup-uri

AM POCU a publicat Ordinul privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea de către Ministerul Fondurilor Europene a prevederilor art. 25 alin.(4) din OUG nr. 77/2014 privind procedurile naționale în domeniul ajutorului de stat, precum și pentru modificarea și completarea Legii concurenței nr. 21/1996, pentru proiectele finanțate în cadrul schemelor de ajutor de minimis din fonduri...
Citește mai mult »
Premiile surpriză au fost decernate

Premiile surpriză au fost decernate

Câștigătorii competiției celor mai votate start-up-uri finanțate prin proiectul "Antreprenoriatul - o alternativă de carieră excelentă (ACE)" au intrat in posesia premiului surpriza. Astfel, Nelepcu Ionuț-Iulian, Iancu Mihaela și Negulescu Ioniță Neli Lidia au primit câte un stilou personalizat, un stilou magic cu care vor semna cele mai de succes contracte de afaceri. Le dorim...
Citește mai mult »
Anunț câștigatori

Anunț câștigatori

S-a încheiat competiția desfășurată în perioada 4-31 iulie 2019, prin care ați votat afacerea favorită dintre cele 40 finanțate prin proiectul nostru. Lupta a fost strânsă între primele locuri, astfel încât până în ultima clipă am asistat la răsturnări interesante de situație. Deoarece primele trei locuri au obținut un număr impresionant de voturi, ceea ce...
Citește mai mult »
Pe locuri, fiți gata, start vot!

Pe locuri, fiți gata, start vot!

Vă invităm să desemnați prin vot afacerea favorită dintre cele 40 pe care le finanțăm în cadrul proiectului Antreprenoriatul - o alternativă de carieră excelentă (ACE), în perioada 4-31 iulie 2019. Accesați catalogul firmelor de pe site-ul HUB-ului de antreprenoriat, http://hub.asociatia-asura.ro/spre-victorie/catalog-firme, unde găsiți informații despre cele 40 de firme nou înființate. Alegeți firma pe care...
Citește mai mult »
Deschidem porțile Hub-ului!

Deschidem porțile Hub-ului!

Deschidem porțile HUB-ului ”I know it, I do it!” pentru publicul larg! Într-un ambient plăcut vom povesti puțin despre Proiectul ”Antreprenoriatul – o alternativă de carieră excelentă (ACE)”, vi-i vom prezenta pe larg pe cei 40 de antreprenori care au perceput ”Antreprenoriatul” ca pe o alternativă de carieră excelentă, persoane care au avut curajul să...
Citește mai mult »

NOUTĂȚI FONDURI STRUCTURALE

Prima companie românească în domeniul automotive a inaugurat o nouă fabrică, ridicată cu fonduri europene, în Oradea

Prima companie din România cu capital 100% românesc în domeniul automotive, specializată în producţi Citește mai multe »

Marius Chiper, șeful CFR SA: Anul acesta, până acum, avem o pondere de 250% din suma programată pentru absorbţie

Într-un interviu publicat duminică, şeful companiei feroviare CFR SA a făcut declarații cu privire l Citește mai multe »

Comisia Europeană a acordat un nou sprijin bugetar Republicii Moldova în valoare de peste 14 milioane de euro

Comisia Europeană a aprobat vineri, 18 octombrie, plata sumei de 14.35 milioane euro, sub formă de s Citește mai multe »

Secretar de stat MFE: România are deficit de angajaţi, nu poate răspunde obiectivului UE de creştere a locurilor de muncă prin FSE

România are deficit de angajaţi şi un şomaj extrem de mic, astfel că nu poate răspunde obiectivului Citește mai multe »

Condiţionarea accesării fondurilor europene de statul de drept, prioritatea Germaniei

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat, înainte de începerea summit-ului UE de la Bruxelles că Citește mai multe »

Fonduri Regio pentru construirea unei grădinițe în comuna Grădiștea, Călărași

În data de 18 octombrie, a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Construire grădiniț Citește mai multe »

Oficial MFE: Autostrada Sibiu-Piteşti va fi construită cu puţinii bani pe care ni-i dă Comisia Europeană. Sumele sunt mult mai mici

Noua Comisie Europeană ne va aloca mai puţini bani pentru infrastructură, iar aceştia vor fi direcţi Citește mai multe »

4 miliarde de euro plătiți de către AFIR în perioada 2017 – 2019

Miercuri, 16 octombrie 2019, a avut loc la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale prezentarea Citește mai multe »

Ordin privind modificarea și completarea „Orientărilor privind accesarea finanțărilor în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020”

AM POCU a publicat astăzi corrigendum-ul la „Orientări privind accesarea finanțărilor în cadrul Prog Citește mai multe »

AM POCU a prelungit perioada de depunere a proiectelor în cadrul apelului „Măsuri de educație de tip „A doua șansă”

AM POCU a publicat corrigendum-ul la Ghidul Solicitantului Condiții Specifice „Măsuri de educație de Citește mai multe »

POR 2014-2020: 83 de milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii educaţionale şi a transportului public în Bacău

Cinci contracte de finanţare, ce vizează modernizarea infrastructurii educaţionale şi a transportulu Citește mai multe »

Secretar de stat MFE: În cei 12 ani de la aderarea în UE, România a beneficiat de peste 53,5 miliarde euro fonduri nerambursabile

Joi, 17 octombrie 2019, a avut loc la Biblioteca Națională a României o dezbatere cu tema „România î Citește mai multe »

ADR Sud-Vest Oltenia invită organizațiile și persoanele interesate să se implice în elaborarea Planului de Dezvoltare Regională 2021-2027

Agentia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, în parteneriat cu reprezentanți ai organizații Citește mai multe »

Ministrul cercetării și inovării anunță lansarea „în curând” a unui nou apel pentru proiecte de tip clustere de inovare pe POC

Joi, 17 octombrie, Ministerul Fondurilor Europene a organizat evenimentul „Proiecte inovative de cer Citește mai multe »

Proiectul Satul meșteșugurilor al Asociației Moara de Hârtie, nominalizat la Rural Business Innovation Awards!

Pe parcursul anului trecut, experți din 11 țări au documentat câteva sute de proiecte din UE și au s Citește mai multe »

Evaluarea POR 2014-2018 și 2007-2013: Concluzii și recomandări

Miercuri, 16 octombrie, s-a încheiat, la Râmnicu Vâlcea, reuniunea Comitetului Comun de Monitorizare Citește mai multe »

POCA: Proiect pentru monitorizarea și evaluarea performanței serviciilor publice

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Patronatul Serviciilor Publice, în cal Citește mai multe »

Peste 9.000 persoane care gestionează situațiile de urgență vor beneficia de instruire cu ajutorul a 11 milioane euro, fonduri europene

Miercuri, 16 octombrie, a fost semnat contractul de finanțare al proiectului „MULTIRISC MODUL III” p Citește mai multe »

Telemeaua de Sibiu, produs cu indicație geografică protejată în UE

„Telemeaua de Sibiu” a devenit astăzi, 16 octombrie, un produs protejat la nivel european. Comisia E Citește mai multe »

POC: Instrucțiune privind modificarea prevederilor specifice ale contractului de finanțare pentru proiectele de tip G tripartite

Marți, 15 octombrie 2019, AM POC a publicat Instrucțiunea nr. 32/ 14.10.2019 privind modificarea pre Citește mai multe »

Producătorii de energie din surse regenerabile cer insistent reluarea Programului de finanțare privind sistemele de panouri fotovoltaice

La data de 14 octombrie 2019, PATRES (Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Re Citește mai multe »

Planuri de menținere a finanțării bugetului UE în 2020 în cazul unui Brexit fără acord

Cercetătorii, studenții și fermierii din Marea Britanie vor continua să obțină sprijinul UE în cazul Citește mai multe »

POCU: Ordin pentru completarea ghidului „Diaspora Start Up”

AM POCU a publicat Ordinul nr. 1837/14 octombrie 2019 privind completarea Ghidul solicitantului – co Citește mai multe »

Fonduri Regio pentru un nou incubator de afaceri în județul Mureș

Noul spațiu de incubare ce se va construi în următorii ani cu sprijinul fondurilor Regio, va oferi s Citește mai multe »

Situația plăților în cadrul POCU în perioada iunie-septembrie 2019

Conform unui comunicat oficial MFE publicat luni, 14 octombrie 2019, intervalul iunie 2019 – septemb Citește mai multe »

UE a aprobat acordarea de 30 milioane de euro pentru asistență macrofinanciară în Republica Moldova

Comisia Europeană, în numele UE, a aprobat joi plata de 30 de milioane de euro pentru asistență macr Citește mai multe »

PE avertizează: Amânarea planului de investiții UE pe termen lung ar avea un impact negativ asupra cetățenilor și mediului de afaceri

Într-o rezoluție adoptată joi, Parlamentul European avertizează asupra unui risc clar ca planul de i Citește mai multe »