Un pas spre viitor pentru tinerii NEETs antreprenori


În perioada iunie 2022 – decembrie 2023, trei proiecte cofinanțate din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 au ca obiectiv dezvoltarea unui mecanism integrat de promovare a unei ocupări sustenabile și de calitate a forței de muncă pentru persoane care fac parte din categoria tinerilor NEETs (cu nivel de ocupabilitate A, B, C și D) cu vârsta între 16 și 29 ani, înregistrați la Serviciul Public de Ocupare cu rezidența în Regiunea Sud-Est și Centru.

Proiectele „Tineri NEETS – un pas spre viitor”, „Proiect cod SMIS 153976” și „ANTREPRENEETS” vor fi realizate cu scopul de a îmbunătăți nivelul de competențe profesionale relevante pentru piața muncii și de a stimula demararea unei activități independente pentru tinerii NEETs cu valențe antreprenoriale.

Una dintre principalele caracteristici ale acestor proiecte va fi finanțarea cu subvenții (micro-grant-uri) de 25.000 Euro/subvenție, care va fi oferită tinerilor NEETs cu valențe antreprenoriale pentru a încuraja demararea unei activități independente.

Tinerii NEETs vor beneficia de suportul și resursele HUB-ului „I do IT, I know IT”, care va furniza expertiză și experiență în domeniile IT și antreprenoriat. Acești tineri vor primi traininguri și workshops specializate pentru a dezvolta abilitățile și competențele necesare pentru a lua deciziile corecte în cadrul unei activități independente.